Deze website neemt je op reis naar één van de meest indrukwekkende continenten op aarde: Antarctica. Er wordt aandacht besteed aan het landschap, de geschiedenis, de expedities door de jaren heen, de dieren die er voorkomen en nog veel meer!

Deze website is opgedeeld in de volgende hoofdstukken:

Landschap

Hoe ziet Antarctica er eigenlijk uit? En hoe koud is het er, hoe hoog zijn de bergen en hoe zit het met het vele ijs? In dit hoofdstuk krijg je op ondermeer deze vragen antwoord.

Geschiedenis

Antarctica is al 5000 jaar lang een groot ongerept natuurgebied. Maar is dat altijd zo geweest? Onderzoekers zijn namelijk van mening dat Antarctica duizenden jaren geleden op een andere plaats op aarde heeft gelegen. Hoe zit dat?

Expedities

Aan het eind van de 19e en begin 20e eeuw was Antarctica als enige continent nog onbekend voor de mens. Hoe gingen de expedities in zijn werk? Lees de indrukwekkende verslagen van enkele bekende ontdekkingsreizigers.

Dieren

Welke dieren komen voor op Antarctica? In dit hoofdstuk wordt aandacht besteed aan de Antarctische pelsrob, de Weddellzeehond en natuurlijke de pinguïns die op dit koude continent voorkomen.


Bekijk Antarctica

Altijd al eens Antarctica willen bekijken? Dat kan ook via Internet. Bekijk de panorama's van verschillende plaatsen op de zuidpool.Actuele tijd en temperatuur op Antarctica (Amundsen-Scott basis)

Interactiviteit

Weet je veel van Antarctica? Test dan je kennis aan de hand van deze quiz of doe de woordpuzzel waarbij je vragen moet beantwoorden.

Help

Heb je geen idee hoe deze website werkt? De helppagina brengt je verder op weg.
Copyright © 2001-2008, team lla171
Laatste update: 21 december 2007